Pagina's

Wednesday, June 1, 2011

Dag 45: Vooruit, nog 1 keer vette koe

Deze is voor Suzanne: een boeddhistische zeemeermin met voeten.Het was, o wonder, alweer onverwacht zonnig op dag 45. Een mooie dag voor een wandeling en straat-eten.

Dit is een giga takoyaki, gevuld met Hida rundvlees in plaats van octopus (mag dan eigenkijk geen takoyaki meer heten, maar goed). Een soort kroket, met een zachte vleesvulling en de verrassing van een kwartelei.
De herinnering aan de warme gestoomde broodjes achtervolgde me. Deze keer nam ik er 1 met zwarte sesamvulling.
's Avonds gingen we terug naar het restaurant waar we de eerste avond in Takayama gegeten hadden. Het is misschien niet de beste of meest exclusieve of meest verfijnde izakaya van de stad, maar we hadden er een fijne avond gehad, we hadden nog genoeg dingen op het menu gezien die we wel wilden proberen, ze hadden een mooie sake lijst, en we wilden ook weer zo'n bordje Hida rundvlees. En eerlijk gezegd, na 7 weken elke dag wat nieuws, is het heel fijn om een keer ergens terug te komen.Dit noemden ze 'gefrituurde tofu met stukjes groente'. Alweer een soort kroket, erg lekker, in een zoetige sojasaus met gember.Meer vlees.

Het was opnieuw een heerlijk maal, en we vergaven ze daarom met gemak het rare toetje (vanilleijs met cornflakes en aardbeiensaus).

No comments:

Post a Comment