Pagina's

Sunday, May 29, 2011

Dag 43: Kleine visjes en vette koeIn de trein van Hikone naar Takayama. Ja inderdaad, het regent. En het blijft regenen de komende dagen, waarschijnlijk tot we weer naar huis gaan. Je kan je er maar beter bij neerleggen.

Gelukkig slapen we in het meest geweldige hotel ooit, de Rickshaw Inn in Takayama. Een perfecte Japanse kamer met zachte (!) futons en een eigen badkamer, wifi, een lounge waar je kunt hangen en internetten, een keukentje.. kortom de perfecte plek om een paar dagen door te brengen als je een tropische storm moet uitzitten.

En omdat Takayama een behoorlijk toeristisch stadje is (niet dat die toeristen er nu zijn, allemaal thuisgebleven wegens Fukushima) zijn er Restaurants! Cafe's! met Engelse menukaarten! O vreugde!!Dit noemen ze ze salade van daikon met gedroogde sardines. Die visjes zijn de meest minuscule wezens met oogjes die je ooit at. Zo groot als je nagelriem, zoiets.
En Hida rundvlees... geweldig lekker, zo rijk dooraderd met vet. Je grillt het zelf op je eigen kleine grill[plaatje en je eet het als het nog half rauw is, het vet net aan begint te smelten, gedoopt in een sausje van soja, knoflook en gember.En andere regionale specialiteit: hoba miso. Miso, pickled cabbage en wat paddestoelen, geroosterd op een magnoliablad.
En in Japan, maakt Haagen Dasz groene thee -ijs. dat eten we dan lekker in de hotelkamer...

No comments:

Post a Comment