Pagina's

Wednesday, April 27, 2011

Dag 10: Laissez les bon temps rouler

Oftewel, Let the good times roll, het motto van New Orleans.

Sorry dat de update vandaag iets langer op zich liet wachten, maar het was een lange, feestelijke verjaardagsdag gisteren, en laat ik zeggen dat het vanochtend even duurde voor ik weer helemaal mezelf was.

Klary's verjaardag, in foto's


de dag begon zoals een verjaardag hoort te beginnen: met een ei, spek, versgebakken biscuit en sinaasappelsap.


Lunch: ik had mijn zinnen gezet op oesters. Hier is dat helemaal niet iets sjieks: oesters eet je in een soort snackbar met plastic bierglazen. Behalve rauwe oesters waren er 'char-grilled oysters', en dat bleek dus te betekenen: oesters zwemmend in een oceaan van boter. En zie ook Nouf's broodje gefrituurde soft-shellcrab.. de calorieenteller kruipt langzaam omhoog.




Na de lunch neemt Nouf ons mee naar een New Orleans instituut: Hansen's Sno-Bliz, waar schaafijs met smaakjes tot een kunst is verheven.




'sAvonds: eten bij Herbsaint

gefrituurde kikkerbilletjes met chiliolie


spaghetti met guanciale en een gepocheerd gefrituurd ei


Meschiya Lake and her Little Big Horns bij de Spotted Cat Music Club.
Bekijk ze hier op You Tube, ze waren geweldig




alleen in New Orleans: een piano op de wc


taxifoto, aan het eind van een mooie dag.

1 comment:

  1. I love Herbsaint! Looks like a great birthday!

    ReplyDelete