Pagina's

Monday, April 25, 2011

Dag 8: The Big Easy
New Orleans is een stad waaraan je je over moet geven. De regels, de gewoontes, de mensen, het is allemaal net een beetje anders dan op alle andere plaatsen in de VS waar we geweest zijn. Niemand heeft haast, behalve een toerist hier en daar die wacht op een tafeltje in een restaurant. De straten zijn dag en nacht gevuld met mensen die niks anders te doen lijken te hebben dan ronddwalen, drinken, eten, feesten. En dat zijn niet allemaal bezoekers zoals wij: de mensenmassa is een mix van goedgeklede toeristen, de gympen-enkortebroek-toeristen, locals op weg naar werk en afspraken, en hippies die op blote voeten op straat dansen.

Zoals in elke stad met een zuidelijke sfeer duurde het even voor ik, noords meisje, gewend was. De warmte helpt: bij deze temperatuur kun je je simpelweg niet te druk maken over dingen.

Gisteren dwaalden we door New Orleans, lopend en met de streetcar. 'sAvonds aten we bij NOLA, 1 van Emeril 'let's kick it up a notch' Lagasse's restaurants. En dronken een Sazerac, New Orleans' signature cocktail. En daarna een glaasje wijn. En aten konijnenworst met gestoofde okra, garnalen & oester gumbo, Louisiana crabcake en smoked cheddar grits.
3 comments:

 1. Vergis ik mij of had je (per ongeluk) gefilmd in portrait-orientatie i.p.v landscape?

  ReplyDelete
 2. Weet niet of het in NO al de 26e is, maar waag het erop: GEFELICITEERD! Het eten gaat goed zo te lezen ;-). Hier trouwens een belachelijk warme lente; bloemen en bomen zijn zo'n beetje ontploft. Veel plezier nog met het vervolg van de reis en ook ciao a D.
  Marja (en vast en zeker ook Rolf, maar die is er nu niet)

  ReplyDelete
 3. Paul, ik heb geen idee! Mijn man heeft dit gefilmd met zijn telefoon en we hebben er allebei geen verstand van ;)

  Marja, (& Rolf) bedankt! In NO is het ook warm, 30 C, word je lekker rustig van ....

  ReplyDelete