Pagina's

Sunday, May 1, 2011

Dag 14: San Francisco, wervelwindtour

Denk je dat je De Hollandse Koninginnedag bent ontsnapt door naar het andere eind van de wereld te reizen, kom je in San Francisco op Union Square dit tegen:Daar maakten we ons dus maar snel uit de voeten.
Na een wandeling door heerlijk zonnig SF had ik behoefte aan een paar uurtjes rust in een koel hotelbed, en Dennis had behoefte aan Chinese oolong thee ('monkey-picked', moet ik er van hem bij zeggen):Mijn 'Saartje-original' oogst overigens hier veel geïnteresseerde en bewonderende blikken. En gisteren riep een vrouw me midden op een zebrapad toe "I love your skirt!"'s Avonds naar Bar Crudo. Ik had de website, inclusief logo, al zo'n 5 x bekeken maar pas bij het zien van de foto die Dennis van het raam had gemaakt, zag ik wat het voorstelde. Ik heb kennelijk een blinde vlek voor blote zeemeerminnen en zag er gewoon een krab in.
Bar Crudo is gespecialiseerd in (rauwe) vis, en daar aten we een paar heerlijke hapjes van, maar er was ook voor Dennis een geroosterde mergpijp met mierikswortel om zijn vingers bij af te likken.

Rauwe vis en een beetje koeiemerg, daar kan nog best een ijsje achteraan. Dus namen we een taxi naar alweer een ander stuk van de stad (SF is enorm!) voor wat 1 van de beste ijssalons schijnt te zijn, Humphry Slocombe. Nu ik het neertyp vraag ik me af of die naam een eerbetoon is aan Mr Humphry's en Mrs. Slocombe uit Are you being served?
Klik even op die link, en kijk naar de bizarre smaken. Die waren er niet allemaal, gisteren.

De taxichauffeur, een Rus met het vetst denkbare accent, zei toen ik het adres gaf: "Det ies noooot a werry touristic part of town!!" Waarop ik zei, "We are not normal tourists, we are food tourists!". En die vinden het niet erg om in een achterafbuurt een kwartier in de rij te staan voor een lekker ijsje.Waarom ik hier 1 vinger opsteek weet ik niet. Ik kan niet bedoeld hebben dat we maar 1 bolletje zouden nemen! Vier smaken werd het. Malted Milk Chocolate, Secret Breakfast (met Bourbon en havermout), McEvoy Olive Oil en FlufferNutter (pindakaas en marshmellow).Dag San Francisco.

1 comment:

  1. Wat betreft die Amerikaanse ijssmaken, doen ze me vaak denken aan een stel kleuters die in de keuken hebben staan kliederen ("Yeah, peanut butter and let put some marshmellows in there too. Now where's the chocolate chip cookie dough?).
    Alhoewel, ik zou die Salted Licorice wel eens willen proeven, met een bolletje Salt 'n Pepper ...

    ReplyDelete