Pagina's

Sunday, May 1, 2011

Dag 15: Hit the road!'Uitzicht' vanuit onze San Francisco hotelkamer.

We waren er onderhand echt aan toe om de stad uit te rijden.De Golden Gate Bridge. Op naar wijnland!


Het leukste van small-town America: zelfs in het meest onbeduidende stadje is altijd een leuke coffeeshop.


We zijn in het hart van de Californische wijnstreek, Napa. We aten vanavond bij een biodynamisch restaurant annex yogastudio, Ubuntu.
Het was een stuk eleganter en verfijnder dan dat klinkt, of zelfs, misschien wel het meest verfijnde vegetarische diner ooit. Het begon met een aardappelsoepje met groene knoflookolie en een gepekeld radijsje.


Daarna: roast and raw asparagus; cool burrata coated with s & p potato chip crumbs
potato skin puree, pine nut /currant soffrito, baby head lettucesrustic rancho gordo ‘yellow eye’ bean stew, hoja santa
rosemary, smoked borage leafen de beschrijving hiervan staat niet op de website, maar het was zoiets als grits met doperwtjes en geroosterde hele tuinboonpeulen en knapperige pistachenootjes en wei van geitenmelk en een soort citroenolie en een groen blaadje bovenop waarvan ik de naam niet ken.

Nu liggen we in ons motelbed en kijken met open mond naar de live beelden van Ground Zero en Washington. Studenten hangen met spuitende champagneflessen in lantarenpalen. 'It's just a surreal, out of body experience', zegt een meisje. Kennelijk kunnen we rustig gaan slapen, want de duivel is dood en de wereld is een mooiere plek geworden sinds gisteren.Dat gaan we dan maar doen.

No comments:

Post a Comment