Pagina's

Tuesday, May 10, 2011

Dag 24: Rijstcrackers en gefrituurde visgraat
Deze meneer bakt senbei, rijstcrackers. Vergeet de muffe Hollandse supermarkt versie, hier vindt je ze vers en luchtig en in tientallen smaken - zoet met groene thee en witte chocolade, hartig met zeewier, octopus, wasabi, knoflook en garnalen. Maar ja, wat is wat? Ach, we laden gewoon ons mandje vol (ze kosten zo'n 50 cent per stuk) en dan zien we later wel, waar het naar smaakt.De Sensoji tempel in Asakusa.
's Avonds eten bij een beroemd tempura restaurant, Tsunahachi Rin. Wat zullen we eten? We kunnen best de menukaart bestuderen, maar als die alleen in het Japans is...

Dan is het erg handig om aan de bar te zitten, waar je de chefs aan het werk ziet, en waar je met handen en voeten en de Japanse woordenboek app op je telefoon en de gebrekkig Engels sprekende, maar super-behulpzame kok, toch een heel eind komt. Wijzen op een bord dat hij voor iemand anders klaarmaakt, is ook een goed idee. Ik zag garnalen die rechtstreeks uit het aquarium kwamen en uit zijn handen probeerden te ontsnappen, en verse levende aaltjes die ook na hun onthoofding nog doorkronkelden. Hoe vers wil je je vis?Voor de vis wordt schoongemaakt en gefrituurd, krijg je precies te zien wat je straks gaat eten.


Uit de frituur: superlicht, knapperig, luchtig en helemaal niet vet of zwaar.


De zoutwater-aaltjes. Het ding met een knoopje erin is de gefrituurde graat. Ja, om op te eten. De garnalenkoppen zaten er trouwens ook bij.


Aan het eind: een kopje miso-soep met de allerpetieterigste venusschelpjes die ik ooit zag.


Shinjuku, Tokyo, by night.

1 comment:

  1. De informatie die u verstrekt was grondig en behulpzaam . Ik zal uw artikel te delen met anderen
    Visgraat Parket

    ReplyDelete