Pagina's

Monday, May 16, 2011

Dag 30: Kimono's en Yuba
Een wandeling over de Nishiki markt in Kyoto. Een soort Albert Cuyp, waar ze alles verkopen van sokken tot verse vis, van ingemaakte aubergines tot theekopjes.

Dit kraampje was gespecialiseerd in gedroogde vis. De roze berg bestaat uit gedroogde garnalen, de meest linkse berg uit de allerpiepkleinste visjes die je ooit zag, niet groter dan een paar millimeter.

De tempels van Kyoto zijn adembenemend. De paden eromheen zijn gevuld met toeristen (veel Japanse toeristen en enorme hoeveelheden Japanse kinderen op schoolreis), maar als je even een klein stukje verder loopt vind je die rust en verstilling die je je voorstelt bij een Boeddhistische tempel.


Bij de tempels kun je allerlei 'good luck charms' kopen. Het vinden van liefde kost 500 Yen, een gelukkig huwelijk 1000...'s avonds aten we in het raarste restaurant tot nu toe, Komameya. Hun specialiteit: yuba, oftewel het vel dat zich vormt als je sojamelk kookt.

Yuba met viseitjes, yuba met wasabi. Een Yuba pizza met kaas! Yuba rolletjes met zalm! Yuba kroketten! En tot besluit sojamelk pudding met matcha, en yuba cheesecake. Het was allemaal (echt!) enorm lekker.
No comments:

Post a Comment