Pagina's

Monday, May 23, 2011

Dag 37: Niks doen in de regen

Heerlijk geluierd en rondgehangen in ons fijne hostel vandaag. Deels omdat het goot van de regen, deels omdat het gewoon heel fijn was om eens een keer een dagje nergens heen te gaan en niks te hoeven.

Toch nog een kleine toeristische excursie gemaakt naar een heel bijzondere pottenbakker die al zijn aardewerk maakt van vulkanisch gesteente en as uit vulkaan Aso.Tussen de middag aten we bij een charmant cafeetje waar Pasta met Tomatensaus op het menu stond!! Weliswaar met bamboescheuten en Japanse paddestoeltjes in de saus, maar ook met olijfolie en perfect al dente gekookte spaghetti. Ik moet zeggen dat dat enorm lekker smaakte na ruim 2 weken rijst en miso en soja.En 'savonds bracht de vriendelijke hosteleigenaar ons met de auto naar 1 van de weinige restaurants die op maandag open was. Dat bleek een sushi-lopende band te zijn.

Ik koos de raarste dingen die ik zag, bijvoorbeeld zalm met mayonaise, en een rolletje met een stukje gefrituurd varkensvlees erin.

Best lekker allemaal, en de rekening (met gratis, zelfgetapte thee en een biertje dat meer kostte dan de sushi die we aten) was een euro of 16. Voor 2.

Alles bij elkaar, eigenlijk dus een hele goeie vakantiedag.

Welterusten, morgen reizen we weer verder, en dan schijnt het droog te zijn....No comments:

Post a Comment